1 op 1 hormoontraject

Grip op je hormonen in 100 dagen

Het frustreert je om ieder maand te moeten dealen met stemmingswisselingen, cravings, energiedips, hoofdpijn en andere hormonale klachten. Je hebt misschien al tig dingen geprobeerd maar niets lijkt echt te werken.

Tijd voor verandering. Met mijn 1-op-1 hormoontraject zoeken we door middel van labonderzoek de oorzaak tot op de bodem uit en help ik je doelgericht om jouw hormonen weer onder controle te krijgen.

Je bent je hormonale klachten spuugzat

De ene helft van de maand voel je je helemaal happy, maar na twee weken lijkt dat gevoel als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Je krijgt last van moodswings, cravings, voelt je depri, hebt een onregelmatige cyclus en je hormonen zijn alles behalve je beste vrienden. 

De huisarts schrijft je de pil voor maar daar voel jij je niet goed bij. Je bent klaar met symptoombestrijding en wilt opzoek naar een oplossing voor je klachten. 

Jij bent helemaal klaar met…

Je twee weken per maand op en top te voelen en daarna echt niet jezelf
Die stemmingswisseling waarbij je uit het niets zomaar uit je slof kan schieten 
Een onregelmatige cyclus. De ene keer word je om de 24 dagen ongesteld en de keer daarna zitten er zo 37 dagen tussen. 

Je snakt naar een oplossing.
Ik snap dat!

Je hebt al zoveel geprobeerd om van je klachten af te komen. Het frustreert je en niet zo’n beetje ook. Ik begrijp het. Je eet gezond, de kast staat vol met supplementen en de dokter kan je – op de pil na – ook niet verder helpen. Je bent klaar met pleisters plakken en wilt maar al te graag de splinter eruit halen. Maar waar begin je?

Op basis van labonderzoek doelgericht aan de slag

Samen zoeken we de oorzaak van jouw problemen tot op de bodem uit. Vanuit daar werken we naar de oplossing. Jouw klachten zijn er niet zomaar. Ze komen ergens vandaan. Om een goed beeld te krijgen van hoe je hormonen ervoor staan, maak ik in mijn praktijk gebruik van een speekseltest waarmee we de actieve hormonen meten.
Geen giswerk, maar zwart op wit wat er met je hormonen aan de hand is
Op basis daarvan maak ik een plan op maat. Zo kun je doelgericht je hormonen weer onder controle krijgen.
{
Bizar, kan geen toeval zijn! 3 weken suppletie en voeding en mijn cyclus is 4 weken en 2 dagen. Echt, heb ik al 11 jaar niet meer gehad, altijd 5 tot 7 weken. En amper klachten. Geen opgezwollen buik, geen neerslachtigheid, niks!
– SABINE
Voel je energieker, gezonder en neem afscheid van:
moodswings
cravings
laag libido 
menstruatiepijn
menstruele hoofdpijn
bloedsuikerdips
vocht vasthouden
PCOS
onregelmatige cyclus 
korte menstruatie cyclus
pijnlijke borsten
lange menstruatiecyclus 
Het is niet normaal om je elke maand slecht te voelen. Het kan anders en ik laat jou zien hoe!

Jouw hormonen weer in balans met voeding en leefstijl

Alles wat je eet, denkt en doet heeft daar invloed op. Wil je je hormonen in balans brengen, gaan we met voeding, leefstijl en suppletie aan de slag.

Voeding

Welke voeding is goed voor je hormoonhuishouding en gezondheid? En wat kun je beter vermijden. Ik help je met concrete tips!

Leefstijl

Naast voeding hebben andere leefstijlfactoren zoals de manier waarop je beweegt, hoe je slaapt en hoeveel stress je hebt ook invloed op je hormonen. Ik geef je praktische handvaten om je leefstijl te verbeteren.

Suppletie

Aan de hand van de speekseltest, kijken welke hormonen uit balans zijn. Naast voeding en het aanpassen van je leefstijl, maken we ook gebruik van supplementen waarmee we je hormonen ondersteunen.

Alles over de hormoontest voor vrouwen

Met de hormoontest neem je speeksel af. Dit onderzoek geeft een goed beeld van je oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA gehalte. 
Afname
Deze test neem je af op 3/4 de van je cyclus. Bij een cyclus van 28 dagen, neem je de test af tussen dag 19-21. Heb je een onregelmatige cyclus dan berekenen we aan de hand van afgelopen 3 cycli op welk moment je deze test het beste af kunt nemen. Wanneer je een uitblijvende menstruatie hebt, kan je deze test op ieder moment afnemen.
Wat toont het aan
Met deze test krijgen we inzicht in je oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA gehalte en wat de onderlinge verhoudingen zijn. Op die manier krijgen we een goed beeld van hoe je hormoonhuishouding ervoor staat en hoe we die het beste kunnen ondersteunen.
Wat toont het niet aan
Wanneer je naast hormonale klachten ook darmklachten ervaart, is het belangrijk om te weten dat deze klachten een hormonale disbalans kunnen veroorzaken. Daarom kan het soms beter zijn om eerst ontlastingsonderzoek te doen. Wil je samen bekijken wat in jouw situatie de beste aanpak is? Vul dan het contactformulier in, zodat we een belafspraak kunnen maken. Ik denk graag met je mee!
Contra-indicaties
Deze test kan je niet inzetten wanneer je zwanger bent.

Wil je zwanger worden en voor die tijd je hormonen in balans brengen? Dan is deze test wel aan te raden.

Dit is wat anderen zeggen

 

Marit

Ik kan en durf het bijna nog niet te geloven en het is nog heeeel pril. Maar afgelopen maanden had ik een positieve zwangerschapstest in handen. WWAAAAAAAH! Ik ben ervan overtuigd dat al jouw tips me/ons hebben geholpen. Heeeel erg bedankt natuurlijk. Intens gelukkig.

 

Nynke

In de tweede helft van mijn cyclus  voelde ik me een ander mens. Ik had last van moodswings, depressieve gevoelens, een kort lontje, was prikkelbaar, vermoeid, onzeker, was veel aan het piekeren en had last van bloedsuikerdips. Op hormoonaal gebied kwam ik snel in balans. Dat merkte mijn omgeving ook op. Ik zit weer lekker in mijn vel, heb veel geleerd over voeding en mijn lontje is niet meer zo kort. Zoals je leest ben ik super enthousiast en zou ik dit iedere vrouw met hormonale schommelingen aan willen raden.

 

Lisa

Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor je tijd, je kennis, 1000000 tips (nu ook weer, ik ben mega enthousiast), je luisterend oor en dat je na de consulten ook nog open staat voor vragen en het bieden van hulp. Vind ik echt super fijn. Ik kreeg het gevoel niet gek te zijn en dit hele herkenbare klachten zijn.

Niet meer gokken maar op basis van onderzoek werken aan jouw klachten

Tijdens dit traject maken we gebruik van een speekseltest om je hormonen in beeld te brengen en zetten we een pre-screening in om te kijken of er voedingsmiddelen zijn die je hormonen kunnen triggeren. 

Wat deze onderzoeken precies doen?

Hormoonspeekseltest
Met deze test wordt je oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA gemeten. Op die manier krijgen we een goed beeld van hoe je hormonen ervoor staan en wat we kunnen doen om deze weer in balans te brengen.
Pre-Screening
Met deze test wordt je op 31 verschillende voedingsmiddelen getest om te kijken of je daar wel of niet intolerant voor bent.

Het happy hormonestraject

Hormoonspeekseltest , waarbij we je oestrogenen, progesteron, testosteron en DHEA meten
Voedingsintolerantiestest (op 31 voedingsmiddelen)
4 consulten (waaronder een uitgebreide intake)
Feedback op je eetdagboek tijdens de intake
Ik werk de uitslag van de onderzoeken uit en maak en plan van aanpak op basis van voeding en suppletie.
In een gesprek via Whereby leg ik je de onderzoeksresultaten uit en ligt ik mijn advies toe.
Je krijgt persoonlijke begeleiding tijdens het traject waaronder vrijblijvend mailcontact voor al je vragen tussen de consulten door.

Jouw investering

De investeringhet begeleidingspakket is 690,- inclusief btw en mag je ook in 4 termijnen van 172,5,- betalen. 

LET OP: de prijs is exclusief de onderzoeken. Deze worden apart gefactureerd. Bekijk hier de prijzen.

Wat kost een onderzoek?

De kosten voor de onderzoeken worden door het lab direct aan jouw gefactureerd. Wat de kosten hiervan zijn heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

hormoonspeekseltest

107,13

Pre-Screening

107,13
Totale kosten onderzoeken: 225 euro
Mystery Person
{

Ik had al zoveel geprobeerd om mijn PCOS onder controle te krijgen, maar ondanks dat ik gezond at, bleef het heel onregelmatig.

Riek heeft mij toen aangeraden om onderzoek te doen, daar kwamen verrassende dingen uit. Vanuit daar zijn we samen aan de slag gegaan om mijn cyclus terug te laten komen en met succes!

Ik ben hier super dankbaar voor en heb genoten van de goede begeleiding die Riek mij heeft gegeven.

5
Ilana
Mystery Person
{
Ik ben enorm tevreden over het resultaat en ik heb veel geleerd over voeding en leefstijl. Op hormonaal gebied merkte ik al snel dat ik in balans kwam en ook mijn omgeving merkte dit op. Ik zit weer lekker in mijn vel en mijn lontje is niet meer zo kort.
Daarnaast heeft Riek mij veel handvaten gegeven om mijn bloedsuikerspiegel stabiel te houden en het werkt!
5
Agathe
Mystery Person
{

Ik wilde je even laten weten dat het me gelukt is, met behulp van jouw tips en de diagnose PCOS, om mijn menstruatiecyclus weer terug te krijgen.

Nu ben ik zelfs na 29 weer ongesteld geworden, dus ik ben helemaal blij.

Ik voel weer dat ik vrouwelijke hormonen heb, voel mijn eisprong, heb weer een hoger libido en ik speel in op de verschillende fases van mijn cyclus en probeer daarin goed naar mijn lichaam te luisteren

5
Eva
Mystery Person
{

Daarnaast heb ik prachtig nieuws! Je gaat het niet geloven..ik ben zondag – de laatste dag van 6 weken – ongesteld geworden! Zo bizar, na 7 jaar! We hadden het er woensdag nog over, dat het een proces is van balans zoeken. Ik gaf nog aan dat ik er wel sceptisch over ben, omdat het niet als een mega moeite voor me voelde/voelt. Nou, ik sprong zondagavond een gat in de lucht zeg ik je!

Ik ben in ieder geval heel dankbaar dat dit het herstel van mijn lichaam in gang heeft gezet. Jij dus mega mega bedankt voor je hulp.

5
Lindsey

Zo gaan we aan de slag

1. Intake

Ik vraag jou het hemd van het lijf. Van klachten tot doelen en van levensstijl tot slaap. Alles om een compleet beeld van jou te krijgen.

2. Eetdagboek

Ik wil alles van jouw eten weten. Je houdt een aantal dagen een eetdagboekje bij. Tijdens de intake geef ik je alvast een aantal adviezen mee zodat jij je eetpatroon stapsgewijs kunt aanpassen.

3. Labonderzoek

De speekseltest neem je op 3/4de van je cyclus af. Heb je een onregelmatige cyclus? Geen paniek. Ik denk graag met je mee wanneer je de test het beste uit kunt voeren. Voor bloedonderzoek maak je een afspraak bij de dichtstbijzijnde prikpost.

4. Plan van aanpak

Na 3 weken bespreken we de uitslag. Ik maak een plan van aanpak en werk de uitslag van de onderzoeken voor je uit. Het advies is gebasseerd op voeding en suppletie. Je krijgt ook meerdere voorbeeldrecepten mee ter inspiratie.

5. Aan de slag

In de komende weken gaan we met elkaar aan de slag. Geen standaard stappenplan maar een advies op maat. 

6. Afronden

Tijdens het eindgesprek geef ik jou handvaten mee, zodat je precies weet wat je kunt doen om ook in de toekomst goed voor jezelf te zorgen en je hormonen de baas te blijven.
Leer weer luisteren naar je lijf. Samen krijgen we jouw hormonen weer in balans!

ORTHOMOLECULAIR HORMOONTHERAPEUT EN DARMSPECIALST

 

MEET RIEK

Oprichter van foodfriek en naast ondernemer ook gewoon mens: vriendin, spelletjesfanaat, minimaal vier keer per week in de crossfitbox te vinden is en naast gezond eten ook gek op chocola en goede cappuccino’s.

Zelf liep ik jarenlang rond met PDS, acne, energiedips, netelroos, moodswings en een menstruatie die uitbleef. Ik wilde mijn klachten bij de oorzaak aanpakken en heb zelf ervaren dat dit je leven compleet kan veranderen. 
Tijdens het traject sta ik aan je zijde
Ik wil je net zo graag als jij je van je klachten af helpen. Ik denk graag met je mee om het voor jou werkbaar te maken.

Ik doe niet aan protocollen en lijstjes. Ik kijk naar jou, jouw verhaal en wat jij nodig hebt om dit traject tot een succes te brengen. Op basis daarvan gaan we samen aan de slag.

Klaar voor de start?

Vul hieronder het aanmeldformulier in en ik neem binnen 5 dagen contact met je op 

Nog vragen? Hier vind je antwoorden

Worden de trajecten vergoed door de zorgverzekeraar?
Ik heb geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars maar in sommige gevallen wordt een deel van de kosten wel vergoed. Om te weten of dit bij jou ook het geval is, raad ik je om contact met je zorgverzekeraar op te nemen.
Kan ik in meerdere termijnen betalen?
Geen probleem! In overleg kunnen we kijken wat haalbaar voor je is.
Waar vinden de consulten plaats?
Ik werk volledig online. Dit kost minder tijd en maakt het vaak makkelijker om in te plannen. Voordat de consulten plaatsvinden, stuur ik je een link voor het beeldbellen. Je klikt op de link en ons gesprek kan beginnen.
Ik heb mijn hormonen bij de dokter laten checken, wat is het verschil met de testen die jij doet?
Met het bloedonderzoek wat de dokter doet, wordt er gekeken naar de totale hoeveelheid hormonen die er in het bloed aanwezig zijn. Maar deze hormonen kunnen zich ook binden aan bepaalde stofjes waardoor ze niet meer beschikbaar zijn en hun functie verliezen. Om die reden maak ik in mijn praktijk gebruik van een speekseltest. Met deze test kan je namelijk zien welke hormonen er actief en ‘aan het werk’ zijn.